نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی پیرامون مقوله چگونه توانستم يادگيري و محفوظات اصطلاحات را در دانش آموزانم بهبود بخشيده و آنها را به اين درس علاقه مند كنم؟

نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات

در رابطه با نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات چیزی که قابل ذکر است این است که امروزه ، برخلاف گذشته ، کلاسهای درس تا حدود زیادی اعتبار خود را به عنوان تنها منبعی که در آن دانش آموزان قادرند دانش و آگاهیهای لازم را کسب نمایند ، از دست داده است . پیشرفت در کل زمینه های فن آوری آموزشی موجب گردیده که همه روزه اطلاعات جدید و فراوانی در اختیار افراد جامعه قرار گیرد . میزان و ماهیت چنین اطلاعات با آنچه که معلمان و کتابهای درسی و در نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات به روش سنتی عرضه می کنند قابل قیاس نیست . در این مقاله در سایت ما قصد داریم نمونه های کاملی را  بر اساس بخشنامه های آموزش و پرورش در اختیار شما قرار دهیم. در صورت داشتن هر گونه سوالی با ما تماس بگیرید.
گرچه هنوز یکی از وظایف مهم مدرسه آن است که به دانش آموز اطلاعات و معلومات منظم و مرتبطی ارائه دهد اما بسیار حائز اهمیت است که دانش آموزان در طول دوران تحصیل مهارتهای ذهنی فراوانی چون ۱٫ توصیف کردن ۲٫ طبقه بندی کردن ۳٫ پیش بینی کردن ۴٫ تفسیر کردن ۵٫ تحلیل ۶٫ ترکیب کردن را کسب کنند تا بتوانند ضمن نقد و بررسی اطلاعات گوناگون به نحو مطلوبی از آنها استفاده نمایند . و این امر جز بوسیله نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات به روش نوین امکان پذیر نیست.

نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات بر چه اساسی انتخاب میشود؟

حال باید پرسید : مهمترین عاملی که نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات براساس آن انتخاب می شود چیست ؟ و چرا اهمیت آن بیشتر از سایر عوامل است ؟

به اعتقاد صاحبنظران ، یکی از وظایف مهم آموزش و پرورش  امروزی ، ایجاد محیطی است که در آن دانش آموزان نگرش خاصی از مدرسه ، حرفه و آینده خود و به طور کلی از جامعه به دست آورند . بدون شک ، نگرشی که دانش آموزان در مدرسه کسب می کنند در جهت رشد عاطفی ، روانی و اجتماعی ایشان بسیار مؤثر می باشد . از این رو ، معلمان می توانند با به کار گیری نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات مناسب ، مهارتها و نگرشهایی مانند مسئولیت پذیری ، استقلال عمل و خود آموزی را در دانش آموزان پرورش دهند .

اهداف نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات در ایران

به عنوان یک هدف مهم و جهانی در ابتدا باید بگوییم که هدف نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات این است که دانش آموزان بتوانند با استفاده از آن، طفیت تفکر و اندیشه خود را افزایش دهند. به این صورت که دانش آموزان زمانی که در راستای نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات قرار بگیرند با تعالیم آن از سمت معلم، با افزایش توان فکری روبرو شده و میتوانند بیش از پیش به خود در راستای رسیدن به اهداف والا و در نهایت فعالیت های واقعی خود کمک کنند.

تفکر صریح و به دور از جهت گیری یکی از مواردی است که هر دانش آموز از دبستان تا دانشگاه به آن نیاز دارد. متاسفانه جهت گیری های سیاسی در ایران باعث شده تا دانش آموزان کمی در این موضوع ضعیف عمل کنند و همواره چیزی را قبول داشته باشند که به آنها القاء شده. اما نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات به دانش آموزان کمک میکند تا بتوانند به خودی خود و به تنهایی در مورد فعالیت های خود فکر کنند.

هدف دیگر این سناریو نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات، بحث افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان است.

بهترین نمونه های نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات

حال اجرای یک نمونه نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات می تواند مجدداً این سنّت مورد غفلت قرار گرفته در کار معلمی را احیا کند.تجربیات برتر سنجش و ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان به عنوان یکی از مهارت های ضروری در حرفه ی معلمی است و عدم آشنایی با این مقوله موجب قضاوت و داوری نادرست از آموخته های فراگیران می شود .در تربیت معلم و رشته های دبیری درسی تحت عنوان «تجربیات برتر سنجش و ارزشیابی » تدریس می شود.در این درس معلمان با شیوه طراحی سؤال های امتحانی ،اجرای امتحان و تحلیل امتحانات اجرا شده آشنا می شوند اما این آموخته ها نیز مثل الگوی تدریس پس از مدتی به فراموشی سپرده می شوند که اجرای نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات می تواند مجدداً موجب باز یادآوری مباحث تجربیات برتر سنجش و ارزشیابی و یا مراجعه مجدد معلمان به کتاب های مربوطه شود و زمینه لازم را برای افزایش مهارت های ضروری معلمی در آنان فراهم آورد.

گزارش نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات

گروهی انجام ندادنِ کار، به معنی عدم استفاده از امکاناتی است که در اختیار داریم، کسانی که قابلیت قرارگرفتن در کنار ما و در یک گروه را دارند، با توانایی های مختلف خود، هر یک سرمایه بالقوه ای هستند که بی توجهی به آن ها عقلایی نیست. متخصصان امروز مي‌خواهند به ايجاد جهاني سالم و پويا كمك كنند، نه اينكه صرفاً دانش‌آموختگان را به بازار كار بفرستند.

ما واقعاً مي‌خواهيم فرصت‌هاي يادگيري را چنان فراهم كنيم كه دانش‌آموزان امروز شهروندان فرهيخته و توانمند فردا شوند، مسلماً چنين شهرونداني كه خوب تربيت شده‌اند براي فرزندان خود دنياي بهتري مي‌سازند. كارفرمايان روشنفكر خواستار همكاراني هستند كه در زمينه كار، سازمان و مشكلات همه ‌جانبه بارقه‌اي از شور و هيجان داشته باشند؛ يعني اعضاي فعال تمام‌وقت در محيطي كيفي باشند. تعهد نسبت به بالا بردن كيفيت در آموزش و پرورش مستلزم مشاركت‌هاي فعال و مستمر در جهت بهبود آنچه به كار مي‌بريم، مي‌باشد.

نمونه نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات دانشجو معلمان

قبل از ارائه نمونه نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی محفوظات اصطلاحات دانشجو معلمان باید گفت که لازمه یک تدریس موفق،داشتن الگوی نوین تدریس از قبل پیش بینی شده است که در آن معلم از قبل در مورد هدف کلی ،جزئی و رفتاری درس آن هم در حیطه ها و سطوح مختلف آموزشی و تربیتی اندیشیده و همچنین شیوه تدریس و رسانه های آموزشی مناسب را انتخاب کرده باشد.همچنین در مورد فعالیت خود و فراگیران هنگام تدریس و نحوه ارزشیابی تشخیصی،تکوینی و پایانی و ارائه و تکالیف خلاق به آنان از قبل چاره ای اندیشیده باشد.

نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی پیرامون مقوله چگونه توانستم يادگيري و محفوظات اصطلاحات را در دانش آموزانم بهبود بخشيده و آنها را به اين درس علاقه مند كنم؟ با نگارش برنامه قابل ویرایش ورد و به صورت کامل و دقیق در ۲۳ صفحه

نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی پیرامون مقوله چگونه توانستم يادگيري و محفوظات اصطلاحات را در دانش آموزانم بهبود بخشيده و آنها را به اين درس علاقه مند كنم؟ نمونه ای کامل و بی نظیر در سایت تجارب برتر تربیتی

تیم تدوین تجارب برتر تربیتی یکی از بهترین گروه های تخصصی پیرامون مقوله تهیه و تنظیم و نگارش اقدام پژوهی معلمان بر این باور است که در نگارش اقدام پژوهی مانند نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی می بایست کلیه مراحل نگارشی و تنظیم مقاله به صورت کامل و دقیق رعایت شود.در این رابطه هم نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی را تایید ومبتنی بر آخرین بخشنامه ارسالی از وزارتخانه می داند.

مطالبی که در نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی موجوداست عبارت است از :

اقدام پژوهی پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

دیباچه مطالب پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

چکیده و مقدمه موضوع پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

بیان مسئله پژوهش پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

شرایط و توصیف وضعیت حاضر پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

جمع آوری داده ها و شواهد یک پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

تفسیر و تجزیه داده ها و اطلاعات پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

ارائه راه حل ها وراهکارهای نوین موقتی در رابطه با بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

ارائه راه حل ها وراهکارهای جدید و نظارت بر آن پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان

راه کار های رایج :

* متداول ترین راه کار برای آموزش و جایگزینی اصطلاحات مشکل در ذهن افراد تکرار توسط معلم و یا   دانش آموزانی است که مورد پرسش کلاسی قرار می گیرند . این شیوه می تواند کارآمد باشد ، اما از آنجا که تکرار مطالب برای بیشتر دانش آموزان امری خسته کننده بوده و از سوی دیگر فرصت معلم برای پرسش کلاسی مکرر ، بسیار کم است ، به اندازه ی لازم پاسخگوی این مهم نیست .

* روش دیگری که به حفظ کلمات کمک می کند ریشه یابی آنهاست . تعدادی از اصطلاحات تخصصی ریشه یا پسوند مشترک دارند و می توانیم با ارائه ی یک کلمه و انشعابات آن ، هم زمان کلمه های زیادی را به دانش آموز تفهیم کنیم . به عنوان مثال از دانش آموزان خواستیم جدولی مانند زیر تهیه کنند و در طول سال تحصیلی در حین تدریس هر گاه لازم بود کلمات را در این جدول وارد کنند .

ریشه یا پسوندمعنای ریشه یا پسوندکلمات منشعب از آن
 

Iso

 

 

یکسانایزومر : گروه ترکیباتی که از نظر تعداد اتم ها یکسانند ، اما ساختمان آنها و آرایش اتم هایشان متفاوت است .

ایزوتونیک : کشش ثابت

ایزو متریک : طول ثابت

 

Plast

 

سلول یا

ذره ی متشکل

کلروپلاست :  ذره ی متشکل از کلروفیل در سلول های گیاهی

کروموپلاست : ذره ی متشکل از رنگدانه ها

آمیلوپلاست : ذره ی متشکل از نشاسته

اما دو اشکال  به این روش وارد است :

۱ –  همه ی کلمات مشتق و بر گرفته از ریشه ی لاتین آن کلمه نیستند و ساده می باشند .

۲ – گاهی خود ریشه ها تبدیل به یک مطلب اضافی شده و در نتیجه دانش آموز را دچار سر در گمی و خستگی می کند ، این مورد  به ویژه متوجه دانش آموزانی است که رابطه خوبی با زبان بیگانه  ندارند و یا از نظر درسی ضعیف هستند .

*یکی از راه های قدیمی جریمه کردن است که امروزه کاملا مردود شده است .

امتحان کتبی رایج ترین روش است . این شیوه نیز به خاطر اضطرابی که در طول امتحان برای بعضی از  دانش آموزان ایجاد می کند جای بحث دارد ، در گروهی نیز بی اهمیت شمردن امتحانات تکراری مشاهده می شود .

راه حل جدید :

همان طور که اشاره شد برای برطرف کردن مشکل از جدول کلمات متقاطع استفاده کردم که با اجرای آن به شکل امتحان ، دانش آموزان را مجبور به تکرار و تمرین نموده و حافظه ی آنها را به کار بگیرم چون

« حافظه مانند عضله است ، هر چه بیشتر از آن استفاده کنید ، قوی تر می شود و هر چه از آن غفلت کنید  ضعیف تر می شود » [۱]

تفاوتی که این امتحان با امتحانات متداول داشت ، تازگی وجنبه ی تفریحی وسرگرمی آن بود ، بدین گونه   مهم ترین اشکال امتحانات سنتی در این طرح کاهش یافت .

برای تهیه ی جدول ها کار بسیار سختی در پیش داشتم . طراحی جدول کلمات خود به تنهایی امری مشکل است . از سوی دیگر منطبق کردن آنها بر ملاک های یک آزمون خوب ، سختی کار را دوچندان    می کرد .

* ویژگی های یک آزمون خوب از دیدگاه شوئر[۲] :

  1. روایی[۳] : اولین ویژگی یک آزمون خوب روایی آن است . بدین معنا که آزمون باید چیزی را اندازه بگیرد که برای اندازه گیری آن ساخته شده است . . . در آزمون های پیشرفت تحصیلی یک آزمون را وقتی روا[۴] می نامند که سوالات آن براساس آنچه تدریس شده است ، تهیه شوند و         هدف های آموزشی را بهتر منعکس کنند .
  2. اعتبار[۵] : یک آزمون تنها نباید چیزی را اندازه بگیرد که برای اندازه گیری آن ساخته شده است بلکه باید در اندازه گیری آن ثبات داشته باشد . آزمونی که در زمان های متفاوت نتایج  متفاوت را به بار آورد ، آزمون خوبی نخواهد بود . . .   به این ترتیب که بر اساس محتوا و هدف های معین یک سری سوال می نویسند و آن را با فاصله ی زمانی دو بار به یک گروه دانش آموز می دهند . . . . .
  3. کار آمدی [۶] : کار آمدی مربوط به اجرا و تصحیح یک آزمون است که وقت معلم و شاگرد را در نظر می گیرد . آزمونی که به توضیحات طولانی و تفصیلی نیاز داشته باشد یا آزمونی که نمره گذاری آن ابهام تولید کند ، آزمون خوبی نخواهد بود .

برای دستیابی به مورد اول یعنی “روایی” آزمون مورد نظر مجبور شدم برای هر فصل به طور جداگانه جدولی طراحی کنم و در آن فقط از اصطلاحات همان بخش استفاده نمایم . برای “کارآمد” کردن آن سعی کردیم تعداد سوال های هر آزمون طوری باشد که به هر جواب صحیح یک نمره ی منطقی مانند  ۲۵/۰  ،  ۵/۰  یا  ۱  تعلق بگیرد . هم چنین برای تنظیم وقت امتحان برای بعضی از فصل ها بین دو تا سه جدول تهیه کردم .

برای “اعتبار بخشی” نیز در پایان سال تحصیلی دو آزمون را به صورت تکراری برگزار نمودیم که نتیجه ی نمرات آن پیوست گردیده است .

*  مراحل طراحی جدول ها :

  1. کلمه های سخت فصل را جدا کرده و روی کاعذ آوردم .
  2. معنای مترادف ، تعریف یا راهنمای مناسبی برای دستیابی به کلمه مورد نظر نوشتم.
  3. جدولی رسم نموده و اصطلاحات را در آن جای دادم .
  4. پس از دسترسی به جدول تکمیل شده ی مورد نظر ، تعریف ها را تایپ و جدول طرح شده را در کنار آن قرار دادم .
  5. پاسخ ها را از داخل جدول ها پاک کردیم .

در آخر به ازای هر فصل کتاب های زیست شناسی دوم و سوم تجربی حداقل یک جدول ، یا به دلیل حجم زیاد اصطلاحات دو تا سه جدول تهیه نمودم .

پس از تایپ و تکثیر برگه ها به تعداد دانش آموزان ، نوبت به اجرای کار رسید . سه روش برای برگزاری امتحان در نظر گرفتیم و با پایان هر فصل از یک روش استفاده کردم .

الف )  پس از پایان فصل ، یک جلسه آزمون تشریحی ، جلسه ی بعد امتحان جدول .

ب )   برگزاری هم زمان امتحان تشریحی و جدول پس از پایان فصل .

ج )   پس از پایان فصل ، یک جلسه امتحان جدول ، جلسه بعد امتحان تشریحی .

د )   برای اطمینان از کار آمد بودن شیوه ، امتحان جدول را برای  فصل های پنج تا یک کتاب         “زیست شناسی و آزمایشگاه  ” برگزار کردم اما از فصل  شش  به عنوان شاهد امتحان نگرفتیم . نمره ی امتحان دی ماه این دانش آموزان را که از فصل یک تا شش بود تجزیه وبررسی نمودم .

گرد آوري شواهد ۲  :

با بررسی نمرات امتحان های برگزار شده به شیوه ی  جدول و تشریحی هر فصل و مقایسه ی آماری آنها با یکدیگر به نتایج قابل قبولی دست یافتم. به عنوان نمونه در امتحان شماره (۱) ۸ نمره ای هم زمان جدولی و تشریحی ، نمره  ی ۱۸% دانش آموزان در امتحان تشریحی بین ۷ تا ۸ بود ، در حالی که در امتحان جدول ۷۷% آنها در   محدوده ی نمره ی ۷ تا ۸ بودند .در امتحان شماره (۲) که ۷ نمره داشت و هم زمان به صورت جدول و تشریحی برگزار شد ، نمره ی بین ۵/۵ تا ۷ امتحان تشریحی را ۵/۵۴% درصد دانش آموزان گرفتند ، اما در امتحان جدول ۸۲% شاگردان این نمره را به خود اختصاص دادند .

نکاتی که در بالا توضیح داده شد در جدول زیر آمده است :

امتحان ۱امتحان ۲
نمره ی کل۸ نمره ای۷ نمره ای
محدوده نمره ی اکتسابی دانش آموز۸-۷۷-۵/۵
درصد تعداد دانش آموزان در امتحان جدول۷۷%۸۲%
درصد تعداد دانش آموزان در امتحان تشریحی۱۸%۵/۵۴%

آمار به دست آمده از امتحان نمونه ” د” به شرح زیر است :

در امتحان دی ماه ۵/۴۴% دانش آموزان از بخش هایی که امتحان جدول داده بودند نمره ی ۸ تا ۱۰ کسب کردند ، در صورتی که در همان امتحان از فصل شش که امتحان جدول آنها برگزار نشده بود ۵۷/۲۸%       دانش آموزان نمره ی ۸ تا ۹[۷] به دست آوردند .

بررسی پرسشنامه ی شماره ی دو که در پایان سال تحصیلی در اختیار دانش آموزان قرار گرفت به شرح  زیر است [۸] :

  • از نظر ۶۰% دانش آموزان ، استفاده از جدول ها در یادگیری اصطلاحات و املای صحیح آنها به میزان زیاد تا بسیار زیاد به آنها کمک می کند .
  • اضطراب افراد در طول امتحان جدول کاهش چشمگیری یافته است ، به طوری که در پرسش مربوط به این مورد ۶۲% دانش آموزان گزینه های (اصلا ، بسیار کم و کم ) را انتخاب کرده اند .
  • ۴۴% دانش آموزان امتحان جدول را به تشریحی ترجبح می دهند و ۴۷% هم علاقه مند هستند که ابتدا امتحان جدول و سپس امتحان تشریحی بدهند .

[۱] – John A. Kline

[۲]  –  Lowell  August Schoer

[۳]  –  Validity

[۴]  –  Valide

[۵]  –  Reliability

[۶]  –  Efficiency

[۷] – نکته ی قابل توجه این است که محدوده ی نمره ی به دست آمده توسط دانش آموزان، در امتحان شاهد به جای اینکه    ۸ تا ۱۰  باشد ، ۸ تا ۹ است .

جمع آوری شواهد دو  پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی

اجرای ارزشیابی تاثیر اقدامات نوین پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی

اجرای گزارش نهایی و بیان تجدید نظر پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی

کسب نتایج  پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی 

راهکار ها و پیشنهادات پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی

فهرست منابع مورد استفاده پیرامون مقوله بهبود بخشیدن به یادگیری و محفوظات اصطلاحات در دانش آموزان نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی

منابع و مآخذ:

۱-     دکترقاسمی پویا،اقبال،راهنمای عملی پژوهش در عمل،تهران :وزارت آموزش و پرورش،پژوهشکده تعلیم و تربیت،۱۳۸۰،۱۸۲ص،جلد۱۰

۲-     دکتر قاسمی پویا،اقبال،راهنمای معلم پژوهنده،تهران،لوح زرین ،۱۳۸۲،۲۵۶ص

۳-     کارشناس تحقیقات آموزش و پرورش،برگزیده های پژوهش در عمل،چاپخانه نیما با همکاری آموزش و پرورش ،۲۳۸ص

۴-     دبیرخانه سمپوزیوم جایگاه تربیت،مجموعه مقالات چهارمین سمپوزیوم جایگاه تربیت،انتشارات تربیت تهران :معاونت پرورشی (دفتر مشاوره و تحقیق)،۱۳۷۴،جلد اول

۵-      سید محمدی،یحیی ،روانشناسی یادگیری ،(تهران)موسسه نشر روان ،زمستان ۱۳۷۷،۲۹۳ص

۶-     پژوهشکده تعلیم و تربیت وزارت آموزش و رورش ،فصلنامه پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت،انجمن ایرانی تعلیم و تربیت ،۱۵۶ص،شماره ۱۷و ۱۸

۷-     فضلی خانی ،منوچهر،روشهای فعال تدریس،انتشارات تربیت ،تهران ،۱۳۷۸،چاپ اول

۸-     روبرت م.گانیه ،به نقل از جعفر نجفی زند،شرایط یادگیری،انتشارات رشد،پاییز ۱۳۸۶

۹-     آرلرد،(۲۰۰۱)،به نقل از ژاله رهبر،(۱۳۸۰)،مجله رشد زیست شناسی،دفتر انتشارات کمک آموزشی،تهران،چاپ۴۹

برای دانلود نمونه اقدام پژوهی دبیر زیست شناسی و دریافت آن از لینک خرید استفاده نمایید.

توجه : ما در رابطه با بدون نقص بودن و خالی از اشکال بودن فایل هایمان هیچ ادعایی نداریم. در برخی از موارد بیشتر سعی شده است الگویی به شما معرفی شود که کار شما را در تکمیل و تدوین فایل راحت نماید. بنا بر این برای کسب امتیاز کامل و مورد قبول واقع شدن نیاز است که حتما خودتان هم بر روی فایل دریافتی وقت بگذارید تا آنچه را که مد نظر تان هست به صورت دقیق ارائه دهید. تنها ادعای ما این است که در صورت عدم رضایت شما از فایل دریافتی ، قطعا و بلا شک هزینه شما کامل برگشت داده می شود. شماره تماس پشتیبانی 09307431004

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

− 2 = 1